Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Od 2022 Kierownik Działania Naukowego NCN Miniatura 5 - "Dojrzewanie roślinnego analogu sera z porostem pleśni. Czy procesy proteolizy i lipolizy zachodzą podobnie jak w tradycyjnym serze Camembert?”
  • Od 2021 Kierownik Projektu Lider XI NCBiR pt. „Rozwój innowacyjnych bioaktywnych fermentowanych wegańskich produktów spożywczych z wybranych makuchów dostępnych na rynku polskim” https://probiovege.com.pl
  • Od 2021 Adiunkt badawczy w Centrum Bioimmobilizacji i Innowacyjnych Materiałów Opakowaniowych, Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa, Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Od 2020 Wykonawca Projektu w ramach programu Horyzont 2020 Green-Map „Novel Green Polymeric Materials For Medical Packaging and Disposables to Improve Hospital Sustainability” https://greenmap.zut.edu.pl/
  • 01.2021 – 06.2021 Wykonawca Projektu "Opracowanie znacząco ulepszonych dwóch opakowań z tworzywa do bioaktywnych produktów żywności pochodzenia roślinnego”"
  • 02.2020 – 08.2020 Wykonawca Projektu w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój poddziałanie 2.3.2 Bony na innowacje dla MŚP „Opracowanie powłok z wykorzystaniem substancji dopuszczonych do kontaktu z żywnością, nanoszonych na powierzchnię materiału celulozowego,charakteryzujących się polepszoną barierowością na tłuszcz i wodę”
  • 09.2019 – 11.2020 Wykonawca Projektu w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Małopolskiego na lata 2014-2020, Poddziałanie: Bony na innowacje „Zakup usługi badawczo-rozwojowej przez firmę KEDAR w celu wdrożenia nowego produktu – opakowań celulozowych przeznaczonych do przechowywania żywności”
  • 01.2019 – 06.2019 Wykonawca Projektu w ramach w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój poddziałanie 2.3.2 Bony na innowacje dla MŚP: „Realizacja usługi badawczo-rozwojowej polegającej na opracowaniu materiału opakowaniowego przeznaczonego do pakowania świeżo krojonych owoców i/lub warzyw”
  • 09.2018 -11.2018 Wykonawca Projektu w ramach Programu Operacyjnego Polska Wschodnia oś priorytetowa Poddziałanie 1.3.1 Wdrażanie innowacji przez MŚP: „Wykonanie asysty wdrożeniowej podczas procesu biokonwersji skrobi do cyklodekstryn na linii produkcyjnej”
  • 2018 - 2020 Referent badawczy w Centrum Bioimmobilizacji i Innowacyjnych Materiałów Opakowaniowych, Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa, Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • 2014 – 2018 Projekt Badania Młodych Naukowców pt. „Próba wykorzystania biomasy grzybowej do wytworzenia innowacyjnego materiału opakowaniowego (517-08-065-5756/17) realizowany ze środków WNOŻIR ZUT w Szczecinie
  • Since 2022 PI of the “Miniatura 5 - Ripening of a plant-based cheese analogue with mold growth. Do proteolysis and lipolysis processes occur similarly to traditional Camembert cheese?" project funded by the National Science Center, Poland
  • Since 2021 Group Leader (PI) „Development of innovative bioactive fermented veganfood products from selected oilcakes available on the Polish market”, Project financed by the National Center for Research and Development under the Lider XI program. https://probiovege.com.pl/en/
  • Since 2021 Assistant Professor - Center of Bioimmobilsation and Innovative Packaging Materials, West Pomeranian University of Technology, Szczecin
  • Since 2020 Investigator – project Green-Map Horizon 2020 „Novel Green Polymeric Materials For Medical Packaging and Disposables to Improve Hospital Sustainability” https://greenmap.zut.edu.pl/
  • 01.2021 – 06.2021 Investigator – project “Development of significantly improved two plastic packaging for bioactive plant-based food products".
  • 02.2020 – 08.2020 Investigator – project “Development of coatings with the use of substances permitted to come into contact with food, applied on the surface of cellulose material, with improved barrier properties against fat and water”
  • 09.2019 – 11.2020 Investigator – project "Purchase of research and development service by KEDAR enterprise in order to implement a new product - cellulose packaging intended for food storage"
  • 01.2019 – 06.2019 Investigator – project “Implementation of a research and development service consisting in the development of packaging material for packaging freshly cut fruit and/or vegetables"
  • 2018 – 2020 Scientist, Center of Bioimmobilsation and Innovative Packaging Materials, West Pomeranian University of Technology, Szczecin
  • 2014 – 2018 “Young Researcher” grant founded by Faculty of Food Sciences and Fisheries, West Pomeranian University of Technology, Szczecin